Rybí kuchařka - okoun
1. Okoun na víně
Okouni, bílé víno, masový vývar, máslo, sůl, pepř, nové koření, cibule, bobkový list, zelená petržel, jíška, sardelové máslo, strouhaný muškátový květ
Okouny uvaříme ve vývaru s bílým vínem, zeleninou a kořením. Uvařené vyndáme na teplou mísu. Světlou jíšku zalijeme přecezenou polévkou, přidáme sardelové máslo a muškátový květ. Povaříme a vlijeme na rybu.
2. Okouni zapečení ve formě
3 okouni po 300g, cibule, 3 lžíce kyselé smetany, máslo, několik lžic rybího vývaru, 3 vejce, 3 lžíce usekaných kaparů, mletý pepř, sůl
Okouny uvaříme v osolené vodě doměkka. Ryby opatrně vyjmeme a vykostíme, maso drobně usekáme, přidáme smetanu, 20 g rozpuštěného másla, utřenou cibuli, pepř, sůl, rybí vývar, lehce ušlehaná vejce a drobně usekané kapary. Vše dobře spojíme, vložíme do předem připravené, tukem vytřené formy a zvolna zapečeme.
3. Okouni po maďarsku
6 okounů, 10 g oleje, 50 g másla, sladká mletá paprika, sůl
Okouny osolíme. Rozevřené, hřbetem nahoru je rovnáme do zapékací misky. Pokapeme je olejem a poklademe vločkami másla. Upečeme je do měkka v předehřáté troubě. Před koncem pečení je silně posypeme paprikou a přelijeme vypečenou šťávou a nepatrně podléváme horkou vodou. Podáváme s vařenými brambory.
4. Okoun se zeleninou
3 okouni, 50 g celeru, 50 g petržele, 50 g mrkve, 50 g pórku, 100 g másla, pepř, sůl, 1 dcl hovězího vývaru
Okouny nasolíme a srovnáme do pekáčku, v němž jsme rozpustili polovinu másla, zasypeme je strouhanou zeleninou, pokapeme zbytkem rozpuštěného másla a za občasného podlévání vývarem upečeme.
5. Ukrajinské okouní rizoto
1/2 kg pečených okounů, 200 g předvařené rýže, 100 g sterilovaného hrášku, lžíce oleje, lžička papriky, 4 dcl masového vývaru, 50 g tvrdého sýra
Maso obereme z kostí, pokrájíme, smícháme s hráškem, rýží a zalijeme vývarem se solí, olejem a paprikou. Asi 10 minut zapečeme, až se vývar vsákne do rýže, podáváme se strouhaným sýrem.
6. Smažení marinovaní okouni
4 malí okouni, 1 dcl octa, 100 g strouhané kořenové zeleniny, půl cibule, 5 pepřů, 5 nových koření, 5 jalovců, bobkový list, sůl, 2 vejce, strouhanka, olej, křen, červená řepa
Ocet s vodou, zeleninou a kořením svaříme a po vystydnutí jím zalijeme rybky zbavené hlav a ocasů. Na 24 hodin uložíme v chladu. Pak každou rybku usušíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance a usmažíme na oleji. Ještě horké posypeme strouhaným křenem a podáváme s bílým pečivem.
7. Obložení okouni
4 okouni, sůl, 50 g cibule, 1 bobkový list, 10 pepřů, 5 nových koření, 1 dcl silného hovězího vývaru, lžička želatiny, lžíce oleje, na oblohu : 4 vařená vejce, citrón, 150 g nakládané červené řepy, 2 kyselé okurky, 100 g majonézy, naťová petržel
Neoškrabané vykuchané okouny vaříme vcelku ve vodě se solí, kořením a strouhanou cibulí asi 10 minut. Pak je opatrně vyjmeme, šupiny odstraníme a urovnáme je na mísu. V horkém vývaru rozpustíme želatinu, přidáme špetku soli a tímto rosolem ryby potřeme. Obložíme je pokrájenými vejci, kolečky citrónu, červené řepy, kyselých okurek, kopečky majonézy a petrželí.
8. Okouni na kmíně
600 g okounů, 150 g hladké mouky, sůl, mletý kmín, 2 dcl oleje, 2 dcl hovězího vývaru
Ryby posolíme, okmínujeme, obalíme v mouce a na oleji po obou stranách prudce opečeme, pak je podlijeme vývarem a 5 minut dusíme. Podáváme s bramborovou kaší.
9. Zapečený okoun s rýží
4 porce okouna, 100 g předvařené rýže, sůl, litr vývaru, 4 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, cibule, 200 g slaniny, 1/2 kg pórku, 200 g rajčat, pepř, paprika, tymián, bazalka, 2 dcl bílého vína, 100 tvrdého sýra
Na oleji rozškvaříme pokrájenou slaninu a na ní prudce opečeme osolenou rybu, vyjmeme ji, osmahneme pokrájený pórek, čtvrtky rajčat, nastrouhanou cibuli a utřený česnek. Vše zalijeme osoleným a okořeněným vývarem a vaříme 10 minut, pak přidáme víno, předvařenou rýži, přelijeme do ohnivzdorné mísy, poklademe okouním masem, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme asi 1/4 hodiny.
10. Quebečtí okounci
4 okouni, sůl, lžička pepře, 1,5 dcl smetany, 80 g hladké mouky, 80 g strouhanky z dietních sucharů, 1,5 dcl oleje, lžíce citrónové šťávy, 50 g másla, 50 g mandlí
Okouny osolíme, namočíme do smetany, opepříme, obalíme v mouce, znovu namočíme do smetany, obalíme ve strouhance a na oleji usmažíme, pak je položíme na savý papír, který odsaje přebytečný tuk, urovnáme na mísu, zakapeme citrónovou šťávou a podlijeme rozpuštěným máslem v němž jsme do hněda opražili na nudličky pokrájené a osolené mandle.
11. Pikantní okoun
600 g okouna, 50 g másla, 30 g pažitky, 30 g křenu, 2 lžíce citrónové šťávy, lžička hořčice, lžička cukru, sůl, 100 g rajčat, 2 dcl bílého vína
Okouny osolíme a obalíme směsí rozpuštěného másla, pokrájené pažitky, citrónové šťávy, strouhaného křenu, hořčice, cukru a malého množství soli. Dáme do pekáčku, obložíme čtvrcenými rajčaty, podlejeme vínem a udusíme.
Komentáře
Přehled komentářů
cialis international https://cialishav.com/ - 36 hour cialis no prescription cheapest cialis tadalafil 20 mg
cialis online aust afhsdbcabirtyhtnvq
(Hoazyloh, 25. 5. 2021 16:38)how long before sex to take cialis https://rcialisgl.com/ - domestic cialis online cheap define cialis
benzer pharmacy dgsolbvfdabirtymtiup
(HoazyVed, 25. 5. 2021 14:29)cialis weight loss https://krocialis.com/ - cialis overnight shipment cialis peak blood level time
gsaxzvofbldphottBtjjoumpz
(goasyAni, 25. 5. 2021 14:14)costco pharmacy online refill https://pharmacyken.com/ - Indocin prescription drugs definition
kann man viagra kaufen ohne rezept fcsogsaxzvofbldphottBtjjoumpq
(Anoogoasy, 21. 5. 2021 10:08)irish movie about viagra https://llviagra.com/ viagra for men in their 20s
what's best herbal viagra fcsogsaxzvofbldphottBtjjoumpj
(Anoogoasy, 17. 5. 2021 8:40)is viagra safe to order online https://llviagra.com/ - quanto tempo demora para começar o efeito do viagra buying viagra in sweden
viagra vs cialis afhsdbcabirtypsmfc
(RebfHoazy, 16. 5. 2021 20:45)stockists of cialis https://rcialisgl.com/ 30 day free trial cialis
pharmacy dgsolbvfdabirtyaonig
(LbsoHoazy, 16. 5. 2021 18:52)cialis denmark https://ucialisdas.com/ - buy cialis through pay pal order cialis uk
Altace fdvaefbfbldphottBtjjoumpc
(Lebngoasy, 15. 5. 2021 14:01)canada pharmacies online pharmacy https://xlnpharmacy.com/ medical mall pharmacy
genpharma tadalafil hvdgeeahdphottBtjjoumpg
(Bbshsype, 14. 5. 2021 23:35)viagra from india https://loxviagra.com/ viagra single packs commercial
cialis generic afhsdbcabirtyrwmbg
(RebfHoazy, 10. 5. 2021 14:16)generic cialis for sale https://rcialisgl.com/ cialis usa
how to get online prescriptions viagra fcsogsaxzvofbldphottBtjjoumpu
(Anoogoasy, 10. 5. 2021 12:49)consecuencias negativas del viagra https://llviagra.com/ difference between viagra avigra
cheap tadalafil 60 mg olgstnoegfdphottBtjjoumpn
(GtnbPoeli, 9. 5. 2021 9:31)better than viagra https://jokviagra.com/ vardenafil vs viagra
generic viagra discussion forum fcsogsaxzvofbldphottBtjjoumpe
(Anoogoasy, 3. 5. 2021 13:15)viagra efter prostatektomi https://llviagra.com/ - betekenis viagra pillen viagra office picture
target pharmacy rewards dgsbvfdabirtyrkney
(LhdvHoazy, 28. 4. 2021 15:05)cialis overnight shipping https://asciled.com/ - cialis forms cialis buy
buy cialis online overnight shipping olgsanvoegfdphottBtjjoumpf
(GrvPoeli, 1. 4. 2021 18:54)https://kloviagrli.com/ - mom gives son viagra https://vigedon.com/ - government funded viagra https://llecialisjaw.com/ - how to buy cialis online https://jwcialislrt.com/ - cialis price walgreens https://jecialisbn.com/ - 20mg cialis
what is cialis for hvgeahdphottBtjjoumpm
(Brfgsype, 29. 3. 2021 16:24)https://ljcialishe.com/ - when does cialis go generic https://cialisvja.com/ - cialis generic timeline https://viagraonlinejc.com/ - viagra foods https://viagratx.com/ - does viagra lower blood pressure https://buycialisxz.com/ - cialis daily side effects
sbbolthdphottBtjjoumpk
(goasyHtf, 28. 5. 2021 9:27)